Business 2 Iulie 2009 12:38
Miliarde de batoane de ciocolata, gume de mestecat si calorii, dar si miliarde de euro. Oricum am privi industria dulciurilor, aceasta reprezinta o piata de proportii, din Statele Unite si pana in India, dominata de giganti precum Mars Inc, Cadbury, Nestl, sau Kraft
YourMoney prezinta topul celor mai bine vandute brand-uri de dulciuri din lume realizat de jurnalistii de la BusinessWeek, pe baza datelor furnizate de Euromonitor.

Inventate in anul 1941de catre Forrest Mars si R. Bruce Murrie, cei care au dat si numele bomboanelor de ciocolata, M&M's au devenit cel mai bine vandut brand de dulciuri din Statele Unite ale Americii, dar si din lume, cu vanzari de 1,3 miliarde euro in 2007. Producatorul, Mars Inc., este astazi cel mai mare producator de dulciuri din lume, cu brand-uri precum Snickers, Dove, Pedigree si Whiskas.

Britanicii se afla pe locul doi in topul celor mai mari consumatori de ciocolata din lume, dupa elvetieni, fiecare locuitor consumand anual mai mult de 8 kilograme de ciocolata. Cadbury's Dairy Milk este cel mai popular produs al companiei Cadbury, cu venituri de 605 milioane euro anual.

Germanii se afla pe locul patru in topul celor mai mari consumatori de ciocolata din lume, iar brand-ul Milka este cel mai cumparat in aceasta tara, generand venituri de aproximativ 520 milioane euro anual. Brand elvetian produs de Kraft, Milka are inca pe ambalaj vaca mov in muntii acoperiti cu zapada, la fel ca in anul 1901, atunci cand marca a fost inregistrata.

Trident nu este doar cel mai bine vandut brand de dulciuri din Brazilia, ci si cea mai cumparata guma de mestecat din lume.

Cel mai bine vandut brand de dulciuri din Japonia este fara indoiala ciocolata Meiji, produsa de Meiji Seika Kaisha. Compania, cu sediul la Tokyo, a fost infiintata in anul 2004 si are 56 de sortimente de ciocolata, produsa cu boabe de cafea si arome inedite precum branza, piper negru, iasomie, busuioc si sare de lamaie.

Guma de mestecat Orbit, brand detinut de Mars Inc. si produs de subsidiara Wrigley, domina piata dulciurilor din Rusia, generand vanzari de 316 milioane euro anual.

Mexicul este inca o tara a iubitorilor de guma de mestecat, trei brand-uri situandu-se in top cinci al celor mai vandute marci de dulciuri din tara.Trident este cunoscuta ca fiind primul brand de guma de mestecat folosita in spatiu, in anul 1964.


Despre autor:

YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.