Business 1 Iulie 2009 19:07
Usa catre ocuparea unui post de executiv la o mare banca americana este larg deschisa, mai ales in urma demiterii unui numar mare de CEO (n.r. chief executive officer, director general) de dinainte de criza, potrivit publicatiei de business The Wall Street Journal.
Insa restristea in cazul crizei creditelor ipotecare, diminuarea la zero a bonusurilor top managerilor si mana lunga a guvernului care detine active ale multor banci tin potentialii candidati la distanta, conform firmelor de recrutare si executive search.

“Nu exista in acest moment nici o oferta atractiva pentru un posibil CEO in industria financiar – bancara”, a comentat Peter D. Crist, managing partner al unei companii de executive search, citat de WSJ.

In randul primelor 2.500 de companii financiare din lume, aproape 18% dintre CEO si-au pierdut slujba in 2008, 50% dintre acestia fiind concediati de actionariat, arata un studiu al firmei de consultanta in management Booz & Co.

Mai mult, studiul indica o tendinta de ancorare in post a majoritatii CEO, fapt ce face aproape imposibil acoperirea cererii semnalate de companiile financiar-bancare.

Numarul demisiilor din top management au scazut cu 0.5 % in America de Nord si cu 1.6% in Europa de Vest in anul 2008, fata de 2007.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.