Cele 16 state din zona euro au depasit, cel mai probabil, momentul critic al recesiunii, dar cresterea ratei somajului si scaderea stocurilor afecteaza revenirea economica, a aratat Comisia Europeana (CE).
CE: Zona euro a depasit, cel mai probabil, momentul critic al recesiunii Intr-un raport trimestrial asupra zonei euro, CE arata ca programul de stimuli fiscali implementat in regiune a dat roade, dar guvernele trebuie sa cheltuiasca cu prudenta, o data ce economia va reincepe sa creasca, informeaza NewsIn.

"In ultimele saptamani au existat semne timpurii care indicau o imbunatatire a economiei. In ceea ce priveste evolutia produsului intern brut (PIB), acesta se pare ca a scazut deja pana la un nivel minim, iar estimarile noastre din primavara aratau ca in 2010, acesta va reincepe sa creasca moderat", anunta Comisia.

PIB-ul zonei euro, afectat de criza financiara, a scazut cu un ritm record de 2,5% in primul trimestru din 2009, fata de cele trei luni anterioare.

Analistii se asteapta ca acesta sa scada in continuare, in trimestrele urmatoare, dar intr-un ritm mai temperat, desi cresterea numarului somerilor si scaderea stocurilor ar putea afecta acest scenariu, a avertizat Comisia.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.