Companiile de dimensiuni mari si medii au inceput sa posteze anunturi de angajare, scrie cotidianul business Wall Street Journal (WSJ). Desi moderate ca numar, ofertele de angajare sunt semnul clar al unei usoare reveniri a sistemului financiar si al cresterii investitiilor
In topul preferintelor angajatorilor se numara specialisti cu experienta in creditare, refinantare, restructurare si management.

Desfiintarea a peste 30.000 de job-uri in decursul lunii mai si disparitia a peste 600.000 de locuri de munca in domeniul financiar din decembrie anul trecut, conform statisticilor Departamentului de Munca (Labor Department), a condus la nevoia de a cauta talente si persoane cu experienta pe o piata suprapopulata a fortei de munca.

“Angajatorii incep sa-si deschida portile si sa aduca in discutie posibilitatea unor noi angajari. Toate semnele revenirii din recesiune, prezente si in anii 2000 si 1991, sunt prezente si in actuala traiectorie a crizei”, a spus Richard Lipstein, directorul unei companii de head-hunting, citat de WSJ.

Compania sa a castigat o licitatie pentru cautarea unui candidat pe un post managerial ramas in stand-by ( n.r. neocupat) timp de cateva luni.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.