Numarul falimentelor din sectorul corporatist american a urcat in ultimele saptamani, in contextul in care recesiunea care a cuprins economia face tot mai multe victime in randul marilor companii, conform datelor publicate de BankruptcyData.com, scrie Reuters.
Opt companii publice, cu active ce depasesc un miliard de dolari, au depus cereri de intrare in faliment in ultimele patru saptamani. Anterior, cinci companii, cu active de miliarde de dolari, au cerut in instanta lichidarea afacerilor.

Este cel mai mare numar de companii cu active de miliarde de dolari, ce au ales falimentul, intr-o perioada de patru saptamani, de cand datele au inceput sa fie colectate, conform NewsIn.

Cel mai mare faliment de anul acesta este cel al General Motors, gigantul auto avand active de 91 miliarde dolari.

Criza creditelor si scaderea economiei au afectat grav marile companii, iar instantele care se ocupa de reorganizare si faliment se confrunta cu un numar imens de dosare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.