Michelin, al doilea cel mai mare producator mondial de anvelope, vrea sa concedieze 1.500 de angajati din Franta, scrie Le Monde, care insa nu citeaza o sursa, scrie AFP.
Conducerea grupului ar trebui sa se intalneasca miercuri cu sindicatele, iar masura va fi anuntata in 24 iunie. Un reprezentant sindical a declarat pentru AFP ca circula mai multe zvonuri in legatura cu disponibilizarile, insa nimic nu este cert.

Michelin a raportat o scadere la 360 milioane euro a profitului net din 2008, adaugand ca piata de profil, afectata de criza auto, va avea o evolutie mai slaba in primul semestru din 2009, fata de anul trecut, potrivit NewsIn.

Compania a trebuit sa reduca productia spre finalul lui 2008, in contextul scaderii vinzarilor pe piata auto, suferind costuri de 224 milioane euro, in urma intreruperii productiei.

Producatorii de anvelope se confrunta cu o scadere a castigurilor, din cauza reducerii vanzarilor de automobile la nivel global.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.