Numarul cererilor de intrare in faliment din Statele Unite a urcat in primul trimestru pana la cel mai mare nivel din 2005, potrivit unor date oficiale, in contextul cresterii ratei somajului, scaderii pretului caselor si inaspririi conditiilor de creditare, relateaza Reuters.
In perioada ianuarie-martie, numarul cererilor de intrare in faliment a urcat cu 10%, la 330.477, fata de trimestrul anterior si cu o rata anuala de 35%, arata datele Biroului Administrativ al Tribunalelor SUA. Falimentele din sectorul de consum au urcat cu 33% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce falimentele din sectorul de afaceri au crescut cu 64%.

In anul fiscal incheiat pe 31 martie, cererile de faliment au urcat cu 33%, la 1.202.503, iar expertii se asteapta la alte cresteri, in contextul in care rata somajului a urcat spre nivelul de 10%, iar economia incearca sa iasa dintr-o recesiune de 18 luni, potrivit NewsIn.

Multe dintre statele cu un numar mare de falimente au fost afectate in particular de criza imobiliara. California a avut cele mai multe cereri pentru intrarea in faliment in primul trimestru (42.992), urmat de Florida (20.701) si Georgia (18.154). Urmatoarele sunt Illinois, Michigan, Ohio, Tennessee, New York si Texas.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.