Economia Marii Britanii va reincepe sa creasca anul viitor, mai repede decat estimau analistii, potrivit grupului britanic Capital Economics.
Economistii din cadrul grupului de previziuni financiare se asteapta ca produsul intern brut (PIB) din Regat sa creasca cu 0,5% in 2010, fata de estimarile anterioare care indicau o comprimare a economiei cu 1%.

Totusi, grupul a atras un semnal de alarma asupra cresterii somajului, a sistemului bancar slabit si reducerii cheltuielilor consumatorilor, care ar trage in jos o posibila revenire a economiei.

Jonathan Loynes, un economist in cadrul grupului, a declarat ca economia va creste cu un ritm "slab si foarte nesigur". De asemenea, faptul ca exista inca spatiu de manevra in economie presupune ca inflatia si ratele dobanzilor vor ramane "la un minim record", deflatia reprezentand un adevarat risc.

Compania a revenit in urcare asupra perspectivei economice datorita ultimelor sondaje care arata spre o revenire a cresterii activitatii in sectorul serviciilor si manufacturiei, dupa o perioada in care aceasta a scazut drastic.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.