Criza financiara globala ar putea determina aparitia unor noi colosi in industria mondiala a otelului, a declarat Werner Kreuz, vicepresedinte al firmei de consultanta AT Kearney, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc saptamana trecuta.
Kreuz a precizat ca este posibil ca unul dintre viitorii colosi sa apara din Rusia, iar al doilea din China, probabil Baosteel.

Companiile rusesti dispun de resurse. In momentul in care pretul materiilor prime va scadea din nou, jucatorii rusi din industria otelului vor putea iesi la cumparaturi. Companiile rusesti au o multime de bani, putand obtine insa si garantii din partea statului, acelasi lucru fiind valabil si in cazul chinezilor”, a spus Kreuz.

El a sugerat ca principalii jucatori rusi din industria otelului care ar putea profita de pe urma crizei financiare pentru a face achizitii sunt Evraz si Severstal.

Totodata, se asteapta ca anumiti jucatori care activeaza pe piata chineza a otelului sa iasa la cumparatori pentru a-si intari pozitia pe pietele globale.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.