Fondul Monetar International (FMI) si Banca Mondiala considera ca revenirea economica globala este amenintata de riscuri si este sarcina autoritatilor de reglementare sa ia masuri pentru temperarea inflatiei si a altor probleme care ar putea afecta procesul de recuperare economica.
In cadrul unui forum de la Montreal, seful FMI, Dominique Strauss-Kahn, si presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, au vorbit despre masurile ce trebuie luate dupa terminarea crizei.

Strauss-Kahn si-a mentinut estimarea privind reintrarea pe crestere la inceputul lui 2010, momentul de turnura urmand sa aiba loc in septembrie sau octombrie 2009.

"Continuam sa credem ca cel mai credibil scenariu este ca o revenire va avea loc in prima jumatate a anului viitor", a spus seful FMI.
Insa acesta a avertizat ca principalul risc ar fi ca guvernele sa se miste prea incet in vederea eliminarii activelor toxice din sistemele bancare.

Acesta a subliniat ca nu poate exista o revenire pe crestere pana cand activele toxice nu vor fi eliminate. Pentru a da mai multa incredere pietelor, bancile ar trebui sa faca publice nu doar activele legate de criza subprime din SUA, dar si pe cele ce au legatura cu recesiunea.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.