Hewitt Associates, companie de consultanta si outsourcing in domeniul resurselor umane, a anuntat rezultatele studiului Best Employers la nivelul Europei Centrale si de Est, studiu organizat anual in parteneriat media cu Wall Street Journal Europa.

Rezultatele studiului, in cadrul caruia au participat peste 160,000 angajati si 4,000 manageri de top din 11 tari, confirma ca organizatiile Best Employers, ce au angajati implicati, reusesc sa opreasca procesul de scadere a motivatiei in companie, proces determinat de situatia economica actuala.

Rezultatele studiului realizat de Hewitt arata ca 31% dintre organizatiile participante au observat o scadere a implicarii angajatilor lor – comparand cu doar 15% in anii trecuti. Implicarea angajatilor este pusa in pericol in perioade de instabilitate economica – perioade in care, de fapt, companiile au cea mai mare nevoie de angajati implicati.

“Vestea buna este faptul ca tendinta scaderii motivatiei angajatilor poate fi prevenita. Ultima cercetare efectuata de Hewitt a evidentiat actiunile pe care companiile Best Employers din Europa Centrala si de Est le practica pentru a creste nivelul de implicare si pentru a redobandi increderea si motivatia angajatilor”, a declarat Rita Veres, coordonatorul proiectelor de implicare si satisfactie din cadrul Hewitt Europe.