Business 9 Iunie 2009 11:20
Ucraina a platit in totalitate pentru gazul rusesc primit in mai, a confirmat compania rusa Gazprom, dupa ce Moscova agitase amenintarea unei noi crize a gazului, care ar fi riscat sa perturbe aprovizionarea Europei
"Au platit tot ceea ce datorau", a declarat purtatorul de cuvant al Gazprom, Serghei Kuprianov.

Compania ucraineana de hidrocarburi Naftogaz anuntase ca si-a platit factura la gaz pentru luna mai, a carei scandenta era la 9 iunie.

Gazprom nu a apreciat insa ca riscul unei noi crize a gazului s-a indepartat, purtatorul de cuvant al companiei apreciind ca este "putin probabil" ca Naftogaz sa reuseasca sa plateasca pentru gazul din luna iunie.

Presedintele ucrainean Viktor Iuscenko, aflat in conflict deschis cu premierul Iulia Timosenko, explicase ca a ordonat o emisiune de moneda pentru a plati aceasta factura. "Nu avem alta solutie", a subliniat acesta, adaugand faptul ca este vorba despre o emisie de 3,8 miliarde de hrivnii, adica 500 de milioane de dolari.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.