Business 3 Iunie 2009 18:24
Cancelarul german Angela Merkel critica bancile centrale si pune la indoiala deciziile acestora de a lua masuri non-standard pentru lupta impotriva crizei, scrie Reuters.
"Privesc cu mult scepticism extinderea atributiilor Rezervei Federale", a spus Merkel. Ea a criticat si Bank of England, pentru masurile proprii luate.

Merkel a subliniat ca bancile trebuie sa se reintoarca la politici monetare independente. "Si Banca Centrala Europeana (BCE) a cedat in fata presiunilor internationale, prin cumpararea de obligatiuni ipotecare", a spus Merkel.

Declaratiile cancelarului german vin cu doua zile inainte ca BCE sa detalieze programul in valoare de 60 miliarde euro pentru cumpararea de obligatiuni ipotecare, pentru sprijinirea creditarii si a economiei.

Majoritatea bancilor centrale majore, precum Federal Reserve si Bank of England, au implementat masuri non-standard mai agresive decat Banca Centrala Europeana (BCE), cum ar fi cumpararea de active, scrie NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.