Business 28 Mai 2009 12:30
Gruparea siita libaneza Hezbollah a purtat discutii cu FMI si Uniunea Europeana (UE) in contextul in care incearca sa asigure sprijin financiar pentru Liban, in cazul in care alianta pe care o conduce va castiga alegerile parlamentare de luna viitoare, scrie Financial Times.
Discutiile intre cele doua parti se desfasoara pe fondul ingrijorarilor puternice potrivit carora economia libaneza s-ar putea confrunta cu datorii mari, in cazul in care majoritatea parlamentara, pro-occidentala, ar pierde alegerile din 7 iunie.

Guvernul de la Beirut a beneficiat de sprijinul international acordat de statele din Golf si guvernele occidentale in actiunile sale de diminuare a puterii gruparii Hezbollah. Arabia Saudita a sprijinit puternic actiunile guvernului.

De pe urma victoriei Hezbollah si aliatilor sai ar beneficia si Iranul si Siria, state care sprijina miscarea. De asemenea, o astfel de victorie ar putea face ca Statele Unite si alti suporteri ai majoritatii parlamentare aflate acum la putere sa se razgandeasca in ceea ce priveste sprijinul economic acordat Libanului.

Oficialii de la Washington privesc Hezbollah drept o grupare terorista, in timp ce lumea araba considera gruparea o miscare de rezistenta impotriva Israelului.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.