Business 22 Mai 2009 11:58
Oficialii bancii centrale americane Federal Reserve, care cred ca exista semne conform carora economia Statelor Unite se 'stabilizeaza', au anuntat ca nu sunt convinsi ca imbunatatirea conditiilor economice va persista.
Autoritatile de reglementare, care s-au intrunit pe 28-29 aprilie la Washington, au intrevazut "semne puternice ale unei incetiniri economice", in timp ce sistemul financiar global "este inca vulnerabil in fata unor socuri viitoare", titreaza Bloomberg, potrivit NewsIn.

Raportul arata ca oficialii Fed ar putea fi pregatiti sa implementeze planul din martie, ce prevede cumpararea de obligatiuni de 300 miliarde dolari, in cazul in care economia sau pietele financiare se deterioreaza in continuare. Unii dintre cei prezenti la intrunire au anuntat ca "suma ar putea fi crescuta la un moment dat pentru accelerarea revenirii cresterii economice", in contextul celei mai severe recesiuni din ultimii 50 de ani.

"Oficialii se refera la masuri aditionale pe care le au in vedere in cazul in care climatul economic se deterioreaza dintr-un motiv sau altul. Dar daca situatia se imbunatateste, acestia nu vor trebui sa ia alte masuri", a declarat un economist.

Cei 17 membrii ai consiliului de reglementare al Federal Reserve au estimat o comprimare si mai puternica a economiei americane, fata de previziunile din ianuarie, asteptand ca rata somajului sa ramana la 9% pana la finalul lui 2010.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.