Business 22 Mai 2009 11:39
Bank of America Corp vrea sa ramburseze 45 miliarde dolari din imprumuturile guvernamentale, pana la finalul anului, actiune accelerata de programul de majorare a capitalului.
Cea mai mare banca americana dupa marimea activelor vrea sa stranga capital de peste 35 miliarde dolari pana la finalul lui septembrie, conform declaratiilor unor surse apropiate situatiei, relateaza Reuters citata de NewsIn.

Bank of America a anuntat joi ca a strans 13,47 miliarde dolari prin vanzarea de actiuni, un pas major pentru indeplinirea cerintelor de capital ale guvernului Statelor Unite, impuse in urma rezultatelor testelor de stres la care aceasta, impreuna cu alte 18 banci majore, a fost supusa, pentru a se determina daca dispune de capital suficient pentru a face fata unei deteriorari a climatului economic.

De asemenea, Bank of America a strans 7,3 miliarde dolari in urma vanzarii actiunilor detinute la China Construction Bank, adunand astfel jumatate din deficitul de capital de 33,9 miliarde dolari identificat de guvernul american. Totodata, banca ar putea converti 9 miliarde dolari in actiuni preferentiale.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.