Business 21 Mai 2009 17:24
Starea economiei globale se deterioreaza inca, dar ritmul incetinirii a inceput sa se tempereze, a declarat miercuri presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, relateaza Reuters.
Zoellick a declarat ca este mai ingrijorat la ora actuala de administrarea riscurilor globale si nu de precizarea momentului in care economia va reincepe sa creasca.

"Sincer, intr-un climat economic ca acesta, exista foarte multa incertitudine", a mai spus presedintele BM. De asemenea, acesta a mai precizat ca, datorita ajutoarelor acordate de Fondul Monetar International (FMI), este putin probabil ca statele dezvoltate sa se confrunte cu o criza a datoriilor suverane, relateaza NewsIn.

"Am intrat in criza cu un capital puternic. Am avut imprumuturi de aproximativ 100 miliarde dolari si credem ca putem oferi credite de inca 100 miliarde dolari in urmatorii trei ani. Cererea de aceste imprumuturi este puternica", a mai spus acesta.

Produsul intern brut al celor 16 state din zona euro a scazut cu 2,5% in primul trimestru, o scadere fara precedent si peste asteptarile analistilor, potrivit datelor publicate vineri de biroul de statistica al Uniunii Europene (UE), Eurostat.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.