Business 21 Mai 2009 12:09
Economia Japoniei s-a comprimat in primele trei luni din 2009 cu un ritm anual record de 15,2%, in contextul scaderii exporturilor si cheltuielilor consumatorilor si companiilor, marcand, cel mai probabil, cea mai severa perioada a recesiunii nipone, relateaza Bloomberg.
Datele revizuite privind produsului intern brut (PIB) din al patrulea trimestru au aratat o scadere a acestuia cu 14,4%, arata statisticile oficiale. Per total, economia s-a comprimat cu 3,5% in anul fiscal incheiat pe 31 martie, cea mai severa scadere din 1955, cand datele au inceput sa fie colectate.

Exporturile au scazut fara precedent, cu 26% in trimestrul anterior, fortand companii precum Toyota sau Hitachi sa reduca productia, numarul angajatilor si sa micsoreze salariile.

Dupa publicarea rapoartelor, yenul s-a depreciat in fata dolarului la 95,59 yeni/unitate, de la 96,16 yeni/unitate. Indicele Nikkei al bursei din Tokyo a urcat cu 0,3%. Economistii chestionati de Bloomberg estimasera o comprimare a economiei cu 16,1%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.