Business 20 Mai 2009 00:24
Guvernul liberal polonez a adoptat marti un proiect de lege ce instituie un imprumut de stat gratuit pentru persoanele care nu mai reusesc sa isi plateasca ratele la creditele imobiliare pentru ca si-au pierdut locul de munca din cauza crizei, informeaza AFP.
Daca va fi aprobata de Parlament si presedinte, aceasta masura temporara se va adresa persoanelor inregistrate oficial la Agentia pentru ocuparea fortei de munca intre 1 iulie 1008 si 31 decembrie 2010 si care au credite pentru locuinte, potrivit unui comunicat al guvernului.
Formate din 12 transe lunare de maxim 1.200 de zloti (270 de euro), imprumuturile vor incepe sa fie rambursate de cetateni la doi ani de la primirea primilor bani. Rambursarea va fi esalonata pe opt ani, potrivit NewsIn.

Potrivit proiectului de lege, primariile vor fi cele care decid cine primeste acest imprumut. In situatii exceptionale, primarul va putea amâna rambursarea si chiar sa o anuleze partial sau integral.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.