Business 14 Mai 2009 22:46
Inflatia din Franta s-a temperat luna trecuta pana la cel mai mic nivel din 1957, iar economistii spun ca va sprijini cererea de locuinte, in timp ce oamenii de afaceri sunt de parere ca investitiile in industrie vor scadea.
Preturile de consum au urcat cu 0,1%, atat fata de luna martie cat si fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor armonizate la standardele Uniunii Europene (UE) publicate miercuri de insititutul de statistica INSEE.

Analistii estimasera o accelerare a inflatiei, atat cu o rata lunara cat si anuala, de 0,2%. In acest context, oamenii de afaceri se asteapta ca investitiile sa scada cu 18% in 2009, fata de estimarile din ianuarie, de 12%.

In acelasi timp, indicele preturilor de consum din Spania a scazut luna trecuta pana la cel mai mic nivel din ultimii 47 de ani, cu 0,2%, peste asteptarile analistilor.

"Ne asteptam ca inflatia sa se tempereze in continuare pe timpul verii, la o rata negativa de 1,2%", a declarat un strateg.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.