Business 13 Mai 2009 17:20
Cresterile din ultimele doua luni de pe pietele financiare globale au avut la baza asteptarile unei reveniri rapide a economiei, care este extrem de improbabila in opinia laureatului Premiului Nobel pentru economie, Paul Krugman, potrivit Bloomberg.
Speculatiile conform carora pachetele de stimulare economica si reducerea dobanzilor de referinta vor revigora economia lumii au ridicat cu 37% indicele MSCI World, al tuturor actiunilor de pe glob, de la nivelul minim al ultimilor 14 ani, atins in 9 martie. Indicele american S&P 500 s-a apreciat cu 34% in aceeasi perioada.

Observ ca pietele se asteapta la o revenire rapida a economiei, la o recesiune de tip V, pe care o consider extrem de improbabila. Piata priveste situatia actuala ca pe o recesiune obisnuita, dar nu este cazul in aceste momente”, a declarat Krugman in cadrul unui forum din Shanghai.

Laureatul Premiului Nobel pentru economie in 2008 a scris intr-un editorial, din 16 aprilie, pentru cotidianul New York Times, ca semnele de revenire citate de catre oficialii guvernului american si de catre investitori nu reprezinta decat o “periculoasa autolinistire”.

Fondul Monetar International a anuntat la finalul lunii aprilie ca economia globala se va contracta cu 1,3% in acest an, comparativ cu estimarea de crestere de 0,5% realizata in luna ianuarie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.