Business 12 Mai 2009 18:50
Patru banci americane au anuntat ca urmeaza sa vanda pachete importante de actiuni si se vor folosi de fondurile obtinute pentru rambursarea imprumuturilor guvernamentale.
U.S. Bancorp vrea sa vanda active titluri de 2,5 miliarde dolari si vinde de asemenea obligatiuni de 1 miliard dolari, in timp ce Capital One Financial Corp vrea sa puna in vanzare actiuni de 1,75 miliarde dolari, BB&T Corp de 1,5 miliarde dolari, iar KeyCorp de 750 milioane dolari, informeaza NewsIn.

Totodata, BB&T isi va reduce de asemenea dividendele trimestriale cu 68%, la 15 centi/actiune, de la 47 centi/actiune, economisind anual 725 milioane dolari, dupa 37 de ani in care a crescut consecutiv plata dividendelor.

In urma cu trei zile, Wells Fargo & Co si Morgan Stanley au vandut impreuna actiuni de 12,6 miliarde dolari. De asemenea, Morgan Stanley a vandut obligatiuni de 4 miliarde dolari.

Bancile fac parte din cei 19 creditori care au fost supusi la testele de stres ale guvernului american, pentru testarea abilitatii acestora de a face fata unei incetiniri puternice a cresterii eocnomice.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.