Indicele care masoara increderea in economia romaneasca a urcat in aprilie cu 1,2 puncte fata de luna precedenta, intr-un ritm mai lent decat media Uniunii Europene (UE), unde increderea in economie a crescut cu 3,5 puncte, potrivit raportului prezentat la Bruxelles.
Astfel, in aprilie, indicele a urcat in Romania pana la 65,5 puncte, fiind mai ridicat decat pe ansamblul UE, unde sentimentul increderii in economie a ajuns in martie la 63,9 puncte, fapt ce denota revenirea - pentru prima data din mai 2007 - a increderii in economie la nivel comunitar, dcrie NewsIn.

Cu toate acestea, in Romania indicele increderii in comertul cu amanuntul s-a diminuat cu 10 puncte fata de luna anterioara, cel in constructii a pierdut 4 puncte, in consum s-a redus cu doua puncte. In schimb, romanii arata o usoara revenire a increderii in industrie si servicii, indicatorul urcand cu cate trei puncte.

La nivelul UE, indicele de incredere in economie (Economic Sentiment Indicator - ESI) a crescut, ca urmare a revenirii usoare a increderii in patru din cele cinci sectoare luate in considerare (industrie, servicii, consum, comert cu amanuntul). In constructii, indicatorul a continuat sa scada usor fata de luna anterioara.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.