Epidemia de gripa porcina din Mexic i-a speriat pe turistii straini, iar hotelurile din toata tara anunta anulari de rezervari, ceea ce reprezinta o lovitura destul de dura, turismul fiind o sursa importanta de venituri a tarii, relateaza NewsIn.
Mexicul este una dintre principalele destinatii de vacanta din lume, iar turistii straini au cheltuit mai mult de 13 miliarde de dolari anul trecut, vizitandu-i plajele, orasele coloniale si piramidele precolumbiene.

Pe masura ce teama de epidemie ia amploare, vasele de croaziera si-au anulat opririle in statiunile din Caraibe precum Playa del Carmen si Cozumel. Grupurile de turisti care sosesc pe uscat si-au anulat si ele vizitele in zona de litoral.

"Un grup de 150 de persoane si-a anulat rezervarea ieri. Azi au anulat si altele", spune Sara Ruiz, secretar de stat pentru turism in statul Quintana Roo, unde se afla Cancun.

Turismul reprezinta 8% din economia mexicana, care era deja in recesiune, dupa ce criza din Statele Unite a dus la scaderea cererii pentru exporturile sale. Mai multe tari le-au recomandat cetatenilor lor sa evite calatoriile in Mexic, iar strainii aflati deja in aceasta tara se grabesc sa plece. Cuba si Argentina au suspendat toate zborurile spre si dinspre Mexic, iar turoperatorul canadian Transat AT a amanat aceste zboruri pana dupa 1 iunie. Un zbor de la Mexico City la New York de sambata era aproape gol.

"Se grabesc foarte tare sa plece", a spus Alexander Kittler, un insotitor de zbor de 32 de ani care lucreaza pe cursele Lufthansa spre Mexico City. Unii dintre colegii lui si-au cumparat provizii de alimente si apa de pe aeroport si s-au inchis in camerele de hotel pana cand au putut pleca. O insotitoare de zbor spune ca are intentia sa poarte manusi chirurgicale pe timpul zborului inapoi.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.