Cel putin sase dintre primele 19 banci americane au nevoie de capital suplimentar, potrivit rezultatelor preliminare ale testelor de stress, au declarat persoane apropiate situatiei, relateaza Bloomberg.
In timp ce unii creditori ar avea nevoie de alte injectii de capital din partea guvernului, majoritatea capitalului va fi disponibil prin convertirea actiunilor preferentiale in actiuni comune. Federal Reserve, banca centrala americana, analizeaza apelurile bancilor, printre care Citigroup Inc. si Bank of America Corp., considerate de autoritatile de reglementare ca ar avea nevoie de alte fonduri pentru temperarea pierderilor, scrie Newsin.

Prin conversia actiunilor, ca alternativa la ajutoarele federale, guvernul le va permite bancilor sa depaseasca problemele cauzate de criza financiara fara implicarea politica care a dus la disensiuni pe Wall Street si in Congres, din cauza planurilor de salvare.

"Autoritatile de reglementare se vor confrunta cu nevoia puternica de fonduri si nu este inca clar daca au resursele necesare sau sunt capabile din punct de vedere politic de a le furniza", a declarat David Greenlaw, economit sef in cadrul Morgan Stanley, una dintre cele 19 banci supuse testelor.

Rezultatele finale ale testelor urmeaza sa fie publicate saptamana viitoare. Agentiile bancare care supravegheaza analizele si Departamentul Trezoreriei inca se afla in discutii in ceea ce priveste cantitatea de informatii care urmeaza sa fie dezvaluita. Presedintele Federal Reserve, Ben S. Bernanke, secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, si alti oficiali se vor intruni saptamana aceasta pentru a discuta testele.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.