General Motors Corp (GM), care asteapta o scadere cu 49% a vanzarilor pe piata americana in 2009, va intrerupe productia a 15 fabrici de asamblare din America de Nord pentru cel putin o saptamana, de la mijlocul lunii mai pana in iulie, scrie Bloomberg, care citeaza o persoana apropiata situatiei.

Aceasta decizie, asemanatoare celor luate in decembrie, ianuarie si februarie, este destinata controlarii rezervelor excesive de modele care nu au fost vandute de dealeri si nu presupune inchiderea permanenta a fabricilor, a declarat sursa, ramasa sub anonimat, pentru ca planurile nu au fost inca facute publice. GM ar urma sa anunte planurile la sfarsitul saptamanii.

"Nu avem nimic de anuntat in acest stadiu. In cazul in care s-ar intampla ceva, angajatii nostri ar fi primii instiintati", a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Tom Wilkinson, citat de NewsIn.

Intreruperile accentueaza presiunile exercitate asupra producatorului auto, in contextul in care acesta incearca sa evite un faliment si sa pastreze imprumuturi guvernamentale de 13,4 miliarde dolari.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.