Ministrii de finante din G20, cele mai industrializate 20 de state, se vor intruni vineri la Washington pentru discutarea unor noi masuri de temperare a crizei economice, dupa summitul de la inceptului lunii aprilie, la care au participat si sefii statelor sau guvernelor.

Reuniunea va fi precedata de o intrunire intre ministrii economiei si finantelor si presedintii bancilor centrale ai statelor din Grupul celor sapte (G7), cele mai bogate sapte tari, o intalnire traditionala inaintea celor ale Fondului Monetar International (FMI) si Bancii Mondiale, care vor avea loc la sfarsitul acestei saptamani, tot la Washington, potrivit NewsIn.

Intr-un discurs sustinut miercuri, secretarul Trezoreriei americane, Timothy Geithner, nu a facut referiri la G7, forumul care reuneste cele mai dezvoltate state din lume, si anume Germania, Italia, Canada, Statele Unite, Franta, Marea Britanie, Italia si Japonia.

In schimb, acesta a vorbit de mai multe ori despre G20, noua structura care include G7, Uniunea Europeana (UE), dar si Africa de Sud, Arabia Saudita, Argentina, Australia, Brazilia, China, Coreea de Sud, India, Indonezia, Mexic, Rusia si Turcia.

In cadrul ultimei intruniri G7 de la Washington, din octombrie, Statele Unite au evitat sa ofere sfaturi in ceea ce priveste o buna guvernare economica, asemenea actiunilor din trecut.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.