Eforturile depuse de administratia Obama pentru salvarea sistemului bancar ar putea esua, pentru ca au fost intocmite pentru sustinerea Wall Street-ului si nu pentru a construi un sistem financiar viabil, a declarat laureatul Nobel pentru economie, Joseph Stiglitz.

"Toate ingredientele folosite pana acum sunt slabe, iar unele dintre ingrediente lipsesc. Persoanele care au intocmit aceste planuri sunt "fie sub influenta bancilor, fie incompetente", a declarat Stiglitz intr-un interviu, potrivit NewsIn.

Programul de eliminare a activelor toxice (TARP) nu este suficient de mare pentru a recapitaliza sistemul bancar, iar administratia nu a abordat direct aceasta problema, a mai spus acesta. Stiglitz a spus ca la Casa Alba exista o serie de conflicte de interese, pentru ca unii dintre consilierii presedintelui Obama au legaturi stranse cu Wall Street-ul.

"Nu avem suficienti bani, nu vor sa apeleze din nou la Congres, cel putin nu intr-un mod deschis, si nu vor sa preia controlul asupra bancilor", aceste fiind inconvenientele ce vor garanta esecul planului, a spus Stiglitz.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.