China a inregistrat in primul trimestru din 2009 cel mai incet avans al cresterii economice din ultimii 10 ani, marcand probabil un nivel minim al acestei tendinte, ce nu va fi depasit in lunile viitoare.

Astfel, produsul intern brut (PIB) al celei de-a treia economii a lumii a crescut cu 6,1% in primul trimestru, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In trimestrul precedent, economia chineza crescuse cu 6,8%, informeaza NewsIn.

Totusi, productia industriala si investitiile au crescut, indicand ca planul de relansare al premierului Wen Jiabao, de 4.000 yuani (585 miliarde dolari) incepe sa dea rezultate.

”Au stabilizat economia si acum provocarea este cum sa sprijine consumul si investitiile private”, a spus Stephen Green, analist in cadrul Standard Chartered Plc.

Productia industriala a urcat cu 8,3% in martie, in termeni anuali, in crestere comparativ cu avansul de 3,8% inregistrat in primele doua luni. Economia chineza a crescut cu 9% in 2008 si cu 13% in 2007.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.