Presedintele bancii centrale americane Federal Reserve, Ben Bernanke, a spus ca exista semne ca "declinul accelerat" al economiei americane incetineste, acesta fiind un posibil prim pas in revenirea din cea mai grava recesiune a ultimelor decenii, relateaza Bloomberg.

"Sunt optimist in ceea ce priveste economia noastra. Conditiile economice din prezent sunt dificile, insa fundamentele economiei sunt puternice si nu ne confruntam cu probleme ce nu pot fi depasite prin analiza, rabdare si perseverenta", a spus Bernanke, citat de NewsIn.

Banca centrala americana urmareste sa readuca stabilitatea financiara, aceasta fiind o conditie necesara penntru revenirea economiei, a mai spus presedintele Federal Reserve.

Economistii consultati de Bloomberg News estimau ca ritmul comprimarii economice a incetinit in primul trimestru al acestui an, de la nivelul anual de 6,3% inregistrat in al patrulea trimestru din 2008.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.