O misiune a Fondului Monetar International (FMI) va sosi in Bosnia, pentru a incepe o serie de negocieri legate de un acord stand-by, in contextul in care se estimeaza ca statul balcanic va intra in recesiune in 2009, relateaza Reuters.

Vizita misiunii FMI este cel mai recent semn al dificultatilor economice din Balcani, zona ai carei lideri sperau anul trecut ca vor putea evita impactul crizei financiare mondiale. Cei mai multi experti prevad acum o recesiune in toate statele fostei Iugoslavii.

Cele doua regiuni autonome ale Bosniei, Federatia Bosniei si Hertegovinei si Republica Srpska, au cerut cabinetului central sa invite misiunea FMI, dupa ce veniturile bugetare au scazut in primul trimestru, ca si productia si exporturile.

Misiunea va incepe negocierile in Banja Luka, principalul oras din Republica Srpska, discutii ce se vor muta pe 20 aprilie la Sarajevo, pentru negocieri cu oficialii guvernamentali din Federatia Bosniei si Hertegovinei si cu ministrii cabinetului central, a anuntat reprezentanta FMI din Sarajevo.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.