Trezoreria americana a indrumat compania General Motors sa se pregateasca pentru depunerea cererii de intrare in faliment, incepand cu 1 iunie, chiar daca grupul a declarat public ca se poate reorganiza in afara legii falimentului, a anuntat New York Times.

General Motors (GM) functioneaza cu ajutoare de urgenta de la guvernul american. Comisia din cadrul administratiei Obama ce supravegheaza iesirea din criza a grupului, a cerut GM sa reduca datoriile si costurile, pentru a continua sa primeasca ajutor.

Citand surse ce au fost anuntate de planurile GM, Times a anuntat ca obiectivul este de a pregati compania pentru un faliment rapid.

Cotidianul a precizat ca pregatirile sunt facute cu scopul de a se asigura ca cererea de faliment va fi gata in cazul in care GM nu va reusi sa ajunga la un acord cu detinatorii de obligatiuni, pentru a schimba datorii de circa 28 miliarde dolari in actiuni in cadrul grupului, scrie NewsIn.

Planul ar forma o noua companie, ce ar cumpara activele bune ale GM, dupa ce constructorul intra infaliment, a mai precizat Times.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.