Zimbabwe nu va mai folosi moneda nationala pentru cel putin un an, in contextul in care statul incearca sa recladeasca economia, despre care multi spun ca a fost distrusa de presedintele Robert Mugabe, scrie un ziar de stat, citat de Reuters.
Zimbabwe renunta la propria moneda cel putin un an, din cauza dezastrului economic Statul african a permis utilizarea mai multor monede straine, din ianuarie 2009, pentru domolirea unei hiperinflatii care a lasat dolarul zimbabwian aproape fara valoare, scrie NewsIn.

Ziarul guvernamental Sunday Mail a spus ca guvernul lui Mugabe si liderul opozitiei, Morgan Tsvangirai, au decis ca moneda nationala ar trebui reintrodusa cand productia industriala va ajunge la 60% din capacitate, comparativ cu nivelul actual de 20%.

Joi, biroul de statistica al tarii a anuntat ca preturile de consum au scazut cu 3% in martie fata de februarie, dupa o diminuare cu 3,1% in luna precedenta.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.