ING Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, vrea sa vanda o parte din activele detinute in incercarea de a strange 8 miliarde euro, dar isi va consolida afacerile din sectorul de retail bancar, din Romania, Polonia si Turcia.

Astfel, ING intra in grupul bancilor care vor sa isi restranga activitatile prin cedarea de active de pe anumite piete. Grupul financiar Royal Bank of Scotland (RBS) a anuntat recent ca vrea sa se retraga din 36 de tari, dar desfacerea unei decade de tranzactii in context de criza financiara va fi un proces indelungat.

RBS a scos la vanzare si o serie de subsidiare din Europa Centrala si de Est si a indicat ca anumite parti ale bancii americane Charter One vor fi indepartate, dar ca ar putea fi nevoie de vremuri mai linistite pentru a trezi interesul cuiva.

Si banca germana de stat BayernLB, ce controleaza indirect MKB Romexterra din Romania, prin intermediul MKB, se confrunta cu presiuni din partea Comisiei Europene pentru a-si vinde participatiile din statele din estul Europei. Banca are nevoie ca Bruxelles-ul sa aprobe un pachet de salvare de 30 miliarde euro, acordat de statul german.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.