Rata somajului din Spania a crescut puternic in martie, cu 123.543 persoane fata de luna februarie, numarul de someri ajungand la un total de 3,6 milioane, a anuntat ministerul muncii, citat de AFP.

Cresterea este totusi mai putin accentuata decat in lunile precedente. In ianuarie, de exemplu, numarul de someri a crescut cu 198.838 persoane, iar in februarie cu 154.058 persoane.

Cifrele arata ca "economia spaniola continua sa fie afectata de efectele crizei", potrivit declaratiilor facute de responsabilul Maravillas Rojo, citate in comunicatul emis de ministerul muncii. "Desi cresterea din martie a fost cea mai mica din ultimele sase luni, reprezinta totusi un numar semnificativ de persoane care au ramas fara un loc de munca si care se confrunta cu dificultati", a adaugat aceasta, potrivit NewsIn.

Dupa mai mult de zece ani de crestere economica puternica, alimentata de o activitate extrem de intensa in sectorul imobiliar, Spania a cazut brusc in recesiune la sfarsitul lui 2008.

In martie, sectorul serviciilor a fost cel mai afectat, cu 57.891 noi someri, in crestere cu 2,8% fata de luna februarie. Circa 20.322 noi someri au fost inregistrati in sectorul industrial, 16.613 in constructii, 7.684 in agricultura si 21.033 din randul celor care nu au lucrat niciodata, potrivit comunicatului.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.