FMI a anuntat lansarea unui fond tematic pentru combaterea spalarii de bani si finantarii terorismului, relateaza AFP.

Fondul, primul dintr-o serie de "fonduri tematice", caruia i-au fost alocate 31 de milioane de dolari pentru o perioada de cinci ani, va fi operational incepand din 1 mai, a anuntat FMI intr-un comunicat, potritivit NewsIn.

Arabia Saudita, Coreea de Sud, Franta, Marea Britanie, Japonia, Luxembourg, Norvegia si Elvetia vor asigura doua treimi din finantarea necesara pentru functionarea fondului, potrivit FMI, care a adaugat ca sunt in curs discutii si cu alti potentiali donatori.

Cererea pentru asistenta tehnica oferita de FMI este in crestere, atat pe fondul crizei economice si financiare actuale, cat si pentru ca tarile incearca sa isi consolideze institutiile, potrivit comunicatului. In aceste conditii, mai multe fonduri tematice "vor oferi o acoperire geografica globala si un control tematic specializat", afirma FMI, care precizeaza ca noi fonduri de acest tip vor fi lansate anul viitor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.