Grupul de audit KPMG, cel de-al treilea din lume, a fost actionat in instanta, in cursul zilei de ieri, din cauza acuzatiilor de “consultanta neglijenta”, care a dus la colapsul creditorului ipotecar New Century Financial.

New Century Financial Corp, cel mai mare creditor ipotecar independent pentru persoane cu un scor mic de credit, a cerut in aprilie 2007 sa intre sub incidenta legilor aplicate institutiilor falimentare, din cauza neindeplinirii obligatiunilor financiare ale clientilor.

In cadrul plangerii inaintate de catre debitorii New Century, avocatii au afirmat ca auditul realizat de KPMG a permis creditorului sa minimalizeze dimensiunile problemelor inregistrate cu creditele ipotecare si chiar “a pus sub tacere” experti din cadrul companiei care au semnalat aceste probleme, informeaza Bloomberg.

Procesele sunt depuse atat impotriva KPMG International cat si diviziei sale din Statele Unite, KPMG LLP, si presupun cel putin 1 miliard de dolari in despagubiri.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.