Business2 Aprilie 200915:28

Lectura de un minut

Rata somajului din zona euro a urcat in februarie la 8,5%, arata datele oficiale publicate, ceea ce subliniaza viteza de deteriorare a conditiilor economice, inaintea intrunirii consiliului de politica monetara al Bancii Centrale Europene (BCE), relateaza Reuters.

Datele revizuite din ianuarie, privind rata somajului din zona euro, arata un nivel de 8,3% al somajului, potrivit Eurostat, biroul de statistica al Uniunii Europene (UE).

Economistii chestionati de Reuters estimasera o rata a somajului de 8,3% in februarie. Numarul persoanelor ramase fara loc de munca a urcat in februarie cu 319.000, la 13,486 milioane someri in zona euro, in timp ce numarul acestora a crescut cu 478.000, la 19,156 milioane someri, in cele 27 de statele ale UE, informeaza NewsIn.

In cadrul zonei euro, Irlanda si Spania se confrunta cu cea mai mare crestere a numarului somerilor in februarie, ambele avand o crestere cu 0,7%, la 10% si respectiv 15,5%.

Rata somajului a urcat in toate statele din zona euro pentru care datele au fost disponibile, in afara de Olanda, unde s-a mentinut la 2,7%, pentru a saptea luna consecutiv.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.