Banca Mondiala a estimat ca economia zonei euro va scadea cu 2,7% in 2009, urmand sa creasca cu 0,9% in anul urmator, informeaza un comunicat al Bancii.

In acelasi timp, produsul intern brut (PIB) al Japoniei ar urma sa scada cu 5,3% anul acesta, in timp ce in 2010, PIB-ul va creste cu 1,5%. In ceea ce priveste economia Statelor Unite, comprimarea de anul acesta este estimata sa ajunga la 2,4%, urmand ca economia sa isi revina anul viitor, inregistrand o crestere cu 2%.

Anul trecut, economia zonei euro a crescut cu 0,7%, cea a Japoniei s-a comprimat cu 0,7%, in timp ce PIB-ul Statelor Unite a avansat cu 1,1%, scrie NewsIn.

In raportul actualizat, Banca a subliniat ca, desi vom asista la o revenire a cresterii economice, activitatea va ramane slaba, in timp ce rata crescuta a somajului si ajustarile semnificative din fiecare sector vor persista in urmatorii doi ani.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.