Banca falimentara Washington Mutual a dat in judecata Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), institutia care garanteaza parte din depozitele bancare, pentru mai mult de 13 miliarde dolari legate de pierderi din operatiunile bancare, preluate de JPMorgan, scrie Reuters.

In cadrul plangerii adresate tribunalului districtual din Columbia, fosta companie-mama a casei de economii a acuzat FDIC ca in 23 ianuarie a "respins" cererile Washington Mutual, determinand procesul, relateaza NewsIn.

Washington Mutual a acuzat, de asemenea, FDIC ca a fost de acord asupra unui pret nerezonabil de mic in ceea ce priveste aranjarea vanzarii din 25 septembrie a afacerii bancare catre JPMorgan, pentru 1,9 miliarde dolari. In 25 septembrie, autoritatile de reglementare au preluat Washington Mutual si au numit FDIC ca executor judecatoresc.

JPMorgan nu a cumparat compania-mama, care a cerut protectie impotriva falimentului.

In cadrul plangerii sale, Washington Mutual incearca sa recupereze contributii de capital de pana la 6,5 miliarde dolari pe care le-a facut unitatii sale bancare din decembrie 2007 pana la faliment.

Washington Mutual, cea mai mare banca americana de economii si imprumuturi, a suferit pierderi enorme de pe urma crizei creditelor. Banca avea active de 307 miliarde dolari si depozite de 188 miliarde dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.