Camera Reprezentantilor din Statele Unite a adoptat un proiect de lege ce vizeaza impozitarea cu 90% a primelor precum cele acordate de asiguratorul american AIG, salvat recent de stat.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 328 voturi pentru si 93 impotriva. Textul de lege propus de reprezentantul democrat Charles Rangel presupune impozitarea cu 90% a salariilor de peste 250.000 dolari/an, din companiile ce au primit ajutoare guvernamentale de peste 5 miliarde dolari, potrivit NewsIn.

"Furia a fost declansata de aroganta si lacomia acestor oameni", a declarat presedintele democrat al Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi.

Anterior, republicanii din Camera Reprezentantilor au inaintat un proiect de lege ce permite, potrivit spuselor lor, recuperarea imediata si totala a acestor prime.

"Proiectul democrat de lege, care este examinat astazi, nu permite acest lucru", a declarat liderul minoritatii republicane, John Boehner, adaugand ca majoritatea nu va permite ca proiectul republican sa fie inclus pe ordinea de zi.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.