Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a trecut din nou in fruntea miliardarilor planetei, a caror avere totala a scazut cu 2.000 de miliarde de dolari fata de martie 2008, potrivit clasamentului pe 2009 dat ieri publicitatii de revista Forbes.

Cei trei miliardari care domina clasamentul Forbes de ani de zile continua sa fie aceiasi - fondatorul Microsoft - Bill Gates, investitorul american - Warren Buffet si magnatul mexican al telecomunicatiilor - Carlos Slim. Noutatea o constituie faptul ca Buffet si Slim au pierdut fiecare cate o pozitie, Bill Gates revenind astfel in fruntea clasamentului, loc pe care anul trecut i-l cedase lui Buffet, dupa ce timp de 13 ani fusese cel mai bogat om al planetei.

Cu toate acestea, averile celor trei nu mai sunt aceleasi. Toti trei au suferit pierderi importante. Gates a ramas cu numai 40 de miliarde de dolari din cele 58 cat avea anul trecut, Warren Buffet mai are 37 de miliarde din 62, iar averea lui Carlos Slim aproape s-a injumatatit, ajungand la 35 de miliarde fata de 60, informeaza NewsIn.

"Miliardarii sunt majoritea self-made men (si-au facut singuri averea), oameni de afaceri, si trebuie sa ne bucuram ca ii vedem pe unii aparand in aceasta lista", a subliniat Steve Forbes, redactorul-sef al revistei. "Am asistat in ultimii ani la aparitia unor averi in tari noi, dar aceste noi averi sunt mai fragile", a comentat Forbes, subliniind ca sectorul de retail care practica preturi mici merge foarte bine si a facut ca in clubul miliardarilor sa intre un japonez si un chinez.

Dintre chinezi, este notabila intrarea in top a lui Wang Chuanfu, patronul BYD, numarul doi in lume in fabricarea de baterii pe baza de lithiu-ion, care, recent, s-a lansat in productia de automobile hibride si electrice.

Cel mai tanar miliardar din lume este germanul Albert von Thurn und Taxis, in varsta de 25 de ani, care a mostenit o avere de 2,1 miliarde de dolari, clasandu-se pe locul 318, inaintea lui Dinu Patriciu.





Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.