Incepand din 10 martie Air France si KLM extind cartela de imbarcare electronica prin introducerea cartelei de imbarcare electronica pe care pasagerii o pot primi pe un PDA sau un telefon mobil.

Pasagerii pot primi cartela de imbarcare pe telefonul mobil prin SMS, MMS sau e-mail (pentru telefoanele cu acces la Internet). Nu mai este necesara imprimarea cartelei de imbarcare, singurul document pe care pasagerul trebuie sa il prezinte fiind documentul de identitate.

Aceasta cartela de imbarcare electronica contine toate informatiile prezentate pe o cartela de imbarcare traditionala si un cod de bare unic. Codul de bare va fi scanat la poarta si poate fi prezentat la ghiseul de predare a bagajelor, la control, in saloane, precum si in magazinele duty free din Aeroportul Amsterdam-Schiphol.

Dupa o perioada de testare de sase luni pe ruta Paris-Amsterdam-Paris si o prima lansare pentru cateva destinatii din Franta in ultima luna (zborurile „La Navette”), acest serviciu va fi implementat gradual in intreaga Europa. Poate fi utilizat pentru zborurile de la Paris si Amsterdam catre marea majoritate a destinatiilor din Europa, mai putin spre Marea Britanie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.