Revista Fortune a realizat topul celor mai admirate companii la nivel global, intocmit in functie de gradul de inovatie, oamenii din conducere, responsabilitatea sociala, calitatea management-ului, investitiile pe termen lung, calitatea produselor si a serviciilor si concurenta globala.

Dintre cele 363 de companii mentionate in lista Fortune, 273 provin din Statele Unite, 19 din Japonia si 17 din Germania, scrie MoneyCNN.com.

Apple este noul lider al topului Fortune "Cele mai admirate companii". Desi a intampinat un an dificil, dupa ce directorul executiv Steve Jobs a intrat in concediu medical din cauza unor probleme de sanatate, consumatorii au ramas loiali producatorului de iPod-uri. In ultimul trimestru, Apple a vandut 22,7 milioane de iPod-uri (in crestere cu 3% fata de anul anterior), 2,5 milioane de calculatoare Mac (in crestere cu 9%) si 4,4 milioane de iPhone-uri.

Pe pozitia a doua se afla compania americana Berkshire Hathaway, detinuta de miliardarul Warren Buffet, cu subsidiare in domenii precum asigurari, constructii si transporturi. Compania este admirata de consumatori dupa ce a sustinut financiar companii precum General Electric si Goldman Sachs in fata crizei financiare globale.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.