Traficul international de pasageri a scazut cu 5,6% in prima luna a acestui an in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2008, ianuarie fiind cea de-a cincea luna consecutiva de declin, conform datelor furnizate de IATA (The International Air Transport Association).

Scaderea cererii din ianuarie a dus si la o micsorare a capacitatii de zbor a operatorilor aerieni de linie cu circa 2%. Chiar si in conditiile diminuarii capacitatii de zbor gradul de ocupare al aeronavelor a inregistrat o scadere de 2,8% fata de ianuarie 2008, pana la 72,8%.

In ceea ce priveste transportul de marfa, datele sunt si mai negative: daca in decembrie 2008 traficul de marfa anuntase un declin record de 22,6%, lucrurile s-au inrautatit in prima luna a acestui an cand declinul a ajuns la 23,2%. Astfel, in ceea ce priveste segmentul cargo, ianuarie este cea de-a opta luna consecutiva de scadere.

"Semnalele de alarma sunt trase in toata industria. Fiecare regiune a raportat scaderi semnificative atat in ceea ce priveste traficul de pasageri, cat mai ales in traficul de marfa. Industria sufera de pe urma crizei financiare, iar finalul acestei perioade dificile nu este aproape", a declarat Giovanni Bisignani, directorul general al IATA.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.