Royal Bank of Scotland (RBS) a afisat pierderi nete de 24,1 miliarde lire sterline (34,3 miliarde dolari) in 2008, marcand cele mai puternice pierderi din istoria corporatista britanica.

De asemenea, banca a anuntat ca va depune active in valoare de 325 miliarde lire sterline intr-o schema guvernamentala de asigurari, informeaza Reuters.

Oficialii bancii estimasera pierderi intre 22 si 28 miliarde lire sterline. Performantele slabe reflecta deprecierile masive de active in fata achizitiei dezastruase a bancii olandeze ABN Amro, conform paginii de internet a cotidianului Times.

RBS, detinuta in proportie de 68% de contribuabili britanici dupa ce a primit o injectie de capital de 20 miliarde lire sterline in octombrie 2008, a anuntat ca va plati 6,5 miliarde lire sterline pentru a intra in schema guvernamentala, care ar urma sa ajute bancile pentru dezghetarea fluxului creditarii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.