Scaderea ratingului Letoniei la un nivel din categoria speculativa (junk) reduce posibilitatile tarii de a se imprumuta pe pietele financiare, adancind efectele crizei financiare internationale asupra statului baltic, a precizat ministerul leton de finante, citat de Reuters.

Mai devreme, S&P a coborat ratingul Letoniei de la 'BBB-/A-3' la 'BB+/B', nivel sub pragul de investment grade, motivandu-si decizia prin inrautatirea perspectivei externe si a riscurilor asociate implementarii programului economic ambitios al guvernului. Letonia devine, astfel, al doilea stat din UE, dupa Romania, care nu mai beneficiaza de rating de investitii, potrivit NewsIn.

"Retrogradarea agentiei de rating nu va influenta realizarea programului de stabilizare economica si reluare a cresterii si primirea de sprijin international de donatorii internationali", a mentionat ministerul, intr-un comunicat.

Institutia letona face referire la programul economic bazat pe un imprumut de sustinere de 7,5 miliarde euro, obtinut anul trecut de la Fondul Monetar International (FMI) si UE.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.