Bancile austriece si suedeze ce au subsidiare in Europa de Est s-ar putea confrunta cu o coborare a ratingurilor, in contextul in care economiile din regiune se deterioreaza, a anuntat Moody’s Investors Service, scrie Bloomberg, citat de NewsIn.

Bancile din Europa de Est, care sunt in principal subsidiare ale unor institutii financiare precum Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG si Swedbank AB, este posibil sa se confrunte cu presiuni in ceea ce priveste scaderea ratingului, ceea ce ar putea afecta bancile mama, scrie Moody’s.

Economiile din regiune continua sa slabeasca, in contextul in care Fondul Monetar International (FMI) a acordat deja sprijin financiar Letoniei, Ungariei, Serbiei si Ucrainei.

Astfel de ajutoare ar putea fi acordate si Bulgariei, Romaniei, Lituaniei si Estoniei, din cauza recesiunii globale ce afecteaza tot mai multe banci, conform unui studiu al Capital Economics.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.