Business16 Februarie 200910:26

Lectura de un minut

Presedintele Barack Obama va semna marti, la Denver, planul de relansare a economiei, in valoare de 787 de miliarde de dolari, adoptat vineri de Congres, a declarat pentru AFP un consilier de la Casa Alba

Obama a salutat sambata votul din Congres, care a aprobat planul de relansare a economiei, spunand ca momentul reprezinta o etapa decisiva in procesul de refacere economica. Presedintele a promis ca va actiona rapid pentru a pune planul in aplicare. "Voi promulga legea in scurt timp si vom incepe sa facem imediat investitiile necesare pentru a oferi din nou oamenilor de lucru", a declarat Obama in discursul sau saptamanal radiodifuzat pe care l-a rostit de la Chicago.

Potrivit NewsIn, Senatul a votat legea vineri seara, cu 60 de voturi pentru si 38 impotriva, la cateva ore dupa ce Camera Reprezentantilor aprobase un text identic, cu 246 de voturi pentru si 183 impotriva, punandu-se capat astfel lungilor saptamani de dezbateri si polemici pe tema modalitatilor optime de a ajuta economia sa iasa dintr-o profunda recesiune.

Planul consta cu precadere din facilitati fiscale si investitii in infrastructura. Obama este incredintat ca planul "va salva sau va crea peste 3,5 milioane de locuri de munca in urmatorii doi ani, va incuraja consumul si investitiile si va pune bazele unei cresteri si unei prosperitati durabile".Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.