Ungaria a intrat in recesiune in al patrulea trimestru din 2008, dupa ce produsul intern brut (PIB) s-a comprimat cu 0,1%, fata de trimestrul anterior si cu o rata anuala de 2%, potrivit Biroului Central de Statistica (KSH), relateaza Reuters.
Acestea sunt cele mai slabe date din 1996, cand cifrele trimestriale au inceput sa fie publicate. Cifrele preliminare referitoare la scaderea din al patrulea trimestru au depasit estimarile analistilor, ce prognozasera o comprimare cu 1,3% a PIB-ului, la inceputul saptamanii.

Unele date separate, publicate tot vineri, au aratat ca inflatia anuala s-a temperat cu 3,1% in ianuarie, fata de 3,5% in decembrie, pana la cel mai mic nivel din iulie 2006, cand aceasta atinsese 3%.

Analistii chestionati de Reuters estimasera o temperare a inflatiei la 3,3%. In al treilea trimestru, PIB-ul Ungariei s-a comprimat cu 0,5%, fata de trimestrul anterior, arata datele revizuite, desi in termeni anuali acesta a crescut cu 0,8%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.